Acasa
Caravana dialogului Intercultural - program itinerant
Domeniu
Tineret vezi altele
Organizatie coordonatoare
Departamentul pentru Relaţii Interetnice din subordinea Guvernului României vezi altele
Perioada
11 - 12 aprilie vezi altele
Website
www.dri.gov.ro
Descriere

În perioada aprilie - iunie 2008, Departamentul pentru Relaţii Interetnice desfăşoara programul itinerant "Caravana Dialogului Intercultural". Programul este planificat a se desfăşura în 6 oraşe din ţară, oraşe unde există licee cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Programul, format din trei module, urmăreşte să testeze gradul de înţelegere al liceenilor a conceptelor şi obiectivelor Anului European al Dialogului Intercultural, să le faciliteze acestora un cadrul non-formal pentru o competiţie bazată pe cunostinte şi, nu în ultimul rând, să contribuie la o deschidere a programelor Departamentului pentru Relaţii Interetnice către viitorii leaderi ai organizaţiilor minorităţilor naţionale.

Intre 11 si 12 Aprilie, la Resita, in coordonarea Reprezentantei Teritoriale a DRI si in parteneriat cu Inspectoral Scolar Judetean Caras-Severin s-a desfasurat primul modul al acestui program. Liceele inscrise in competie au fost Liceele teoretice "Diaconovici-Tietz" şi "Mircea Eliade" din Resita si Liceul Pedagocic "C.D. Loga" din Caransebes.

Echipa Liceului Pedagocic C.D. Loga a fost desemnata castigatoare, urmand sa participe la faza finala a competitiei de la Brasov, faza ce se va desfasura la inceputul lunii Iunie.

 

Date de contact

Marius Jitea marius.jitea@dri.gov.ro

Departamentul pentru Relaţii Interetnice

Secretariatul General al Guvernului

Strada Paris nr. 65, Sector 1 Bucuresti, cod 011815

 

PUZZLE Project: Legenda Istoria Povestea vecinilor Memoria Muzica 2008. Toate drepturile rezervate. Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene
     
O intitiativa a Uniunii Europene