Acasa
75 de ani de rusistica la Universitatea din Bucuresti” si “Catedra de filologie rusa la 60 de ani”
Domeniu
Multilingvism vezi altele
Organizatie coordonatoare
Asociatia Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din Romania vezi altele
Perioada
14 - 16 noiembrie vezi altele
Website
www.dialog2008.ro
Descriere

Obiectivele urmarite de proiect vizeaza promovarea realizarilor membrilor Catedrei de filologie rusa, crearea unui cadru pentru colaborarea stiintifica a rusilor din tara si strainatate si efectuarea unui schimb de experienta in domeniu.

Avand in vedere participarea numeroasa a specialistilor din cele mai diferite colturi ale lumii (Belarus, Bulgaria, Franta, Grecia, Gruzia, Japonia, Kazahstan, Letonia, Moldova, Polonia, Rusia, Taiwan) proiectul urmareste si promovarea valorilor tarii noastre relevand aportul Universitatii din Bucuresti si al Facultatii de Limbi Straine la bunele relatii dintre tari prin promovarea limbilor si culturilor respective.

Grupurile tinta ale proiectului sunt specialistii de la Catedra de filologie rusa, de la alte catedre similare din universitatile din tara, specialistii din institutii de cercetare, colegii de specialitate care participa din alte tari.

Proiectul se va derula sub forma unui simpozion in cadrul caruia vor functiona trei sectii de comunicari stiintifice avand urmatoarele teme centrale – „Predarea limbii ruse: trecut si prezent”, „Literatura si cultura rusa” (subsectiile in limba rusa si romana), „Lingvistica rusa: teoria si practica traducerii”.

De asemenea, se va organiza o expozitie de carte – rezultatul cercetarilor efectuate de membrii Catedrei de filologie rusa – si o masa rotunda pe tema „Limba rusa si dialogul intercultural. 

Un moment distinct al manifestarii il constituie vizita participantilor straini la Palatul Parlamentului, precum si la Complexul Brancovenesc de la Mogosoaia, unde se vor intalni cu reprezentanti ai Comunitatii rusilor lipoveni din Bucuresti, familiarizandu-se astfel cu valorile culturale din Romania.

Printre partenerii implicati in desfasurarea proiectului se numara Fundatia EURISC.
Finantatorii proiectului sunt: Universitatea din Bucuresti si sponsorii – SIF Muntenia SA, News Outdoors, Marshal Turism.  

 

Date de contact

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

Asociatia Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din Romania (APLLRR)

Str. Pitar Mos 7-13, Bucuresti

Axinia Crasovschi, presedinte APLLRR

siunac@yahoo.com

PUZZLE Project: Legenda Istoria Povestea vecinilor Memoria Muzica 2008. Toate drepturile rezervate. Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene
     
O intitiativa a Uniunii Europene