Acasa
Invitatie la Forumul Clustere Culturale Europene (22-23.09, Brasov) (TL: 31.08)
Domeniu
General vezi altele
Organizatie coordonatoare
Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene vezi altele
Perioada
22-23 septembrie vezi altele
Website
www.cultura2007.ro/document.php?doc=14#forumanual
Descriere

Invitatie la Forumul Clustere Culturale Europene (22-23.09, Brasov) (TL: 31.08)

- cooperare, dialog intercultural, dezvoltare, creativitate -

 

Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene organizeaza forumul anual Clustere Culturale Europene la Brasov, in zilele de 22 si 23 septembrie 2008. CCPCE este coordonatorul Programului Anul European al Dialogului Intercultural 2008 in Romania si Punct de Contact Cultural pentru Programul Cultura, ambele programe comunitare la care Romania ia parte in calitate de stat membru al UE. Una dintre temele majore ale evenimentului priveste dialogul intercultural, generator de cluster de coeziune sociala.

Cele patru teme majore ale forumului sunt:
• Dialogul intercultural - generator de cluster de coeziune sociala
• Clustere transfrontiere
• Clustere transnationale
• Clustere creative

Componenta dedicata dialogului intercultural este inclusa in programul primei zile a forumului, luni 22 septembrie.

Deschis tuturor operatorilor culturali din Romania si din strainatate, CCPCE incurajeaza participantii sa foloseasca forumul ca pe o oportunitate de generare de noi parteneriate si de mai buna intelegere a actiunii culturale europene, precum si ca pe o modalitate de dezvoltare a metodelor de participare activa in configurarea politicilor culturale.

Nu in ultimul rand, organizatorii invita participantii la forum sa ia parte la spectacolul de teatru din cadrul Pelerin spre centru, spectacol care va avea loc duminica 21 septembrie la Palatul Cotroceni. Regizat de Nona Ciobanu, cu participarea actorilor Alexandru Repan si Ioana Abur (Romania), a artistilor Kinan Azmeh, Issam Rafea şi Omar al Musfi (grupul Hewar din Siria) şi a dansatorului şi coregrafului Koffi Koko (Franţa - Benin), spectacolul este prezentat de Nona Ciobanu astfel:

"Spectacolul exploreaza zona dintre patrimoniul tangibil si intangibil printr-un amestec de elemente ale artelor spectacolului (teatru, dans, muzica, ritual) care contin un aspect inter- si trans- cultural. Mastile, costumele, cantecele, dansurile, muzica, integrarea noilor mijloace media includ atat mediul socio- cultural cat si mediul geografic."

Iar actorul Alexandru Repan spunea intr-un interviu acordat Revistei 22 (suplimentul dedicat proiectului national PUZZLE):

"In această piesa este, in primul rand, vorba despre un lucru pe care omul contemporan si mai ales cel postmodern il neglijeaza si l-a uitat de mult. Un cuvant foarte drag oamenilor dupa Evul Mediu sau chiar renascentistilor: este vorba de¬spre magie. De fiecare data se spune ca tea¬trul este magie, dar nu e intotdeauna asa. In această piesa chiar este vorba de¬spre magie, despre magie in sensul sau strict, si nu asa, ca o metafora."

Mai multe informatii, proiectul de agenda si formularul de inregistrare sunt disponibile pe pagina http://www.cultura2007.ro/document.php?doc=14#forumanual. Persoana de contact este doamna Oana Balutescu (tel/fax: 0213166060, 0213166061; e-mail: oana@eurocult.ro).


Termenul limita de inscriere: 31 august 2008.

 

 

Date de contact

Mai multe informatii, proiectul de agenda si formularul de inregistrare sunt disponibile pe pagina http://www.cultura2007.ro/document.php?doc=14#forumanual. Persoana de contact este doamna Oana Balutescu (tel/fax: 0213166060, 0213166061; e-mail: oana@eurocult.ro). 

PUZZLE Project: Legenda Istoria Povestea vecinilor Memoria Muzica 2008. Toate drepturile rezervate. Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene
     
O intitiativa a Uniunii Europene