Acasa
Proiectul internaţional „Educaţie interculturală prin muzee”
Domeniu
Arte vizuale, arhitectură vezi altele
Organizatie coordonatoare
Institutul Intercultural din Timişoara vezi altele
Perioada
decembrie 2007 - noiembrie 2009 vezi altele
Website
www.intercultural.ro
Descriere

Proiectul internaţional „Educaţie interculturală prin muzee” este coordonat de către Institutul Intercultural Timişoara şi finanţat de către Comisia Europeană prin programul de finanţare european Comenius. Acest proiect este implementat în perioada decembrie 2007 – noiembrie 2009.

Parteneri la acest proiect sunt:

• Bulgaria: DOVERIE Non-profit Association, Regional Museum of History, The Yordan Radichkov Foreign Language High School

• Belgia: The Community Museum, Institut de l'Enfant-Jésus-Lycée,

• România: Liceul Teoretic Nikolaus Lenau - Timişoara, Muzeul de Artă din Timişoara

• Turcia: Youth Development Association, Anatolian Civilization Museum, The Turkish Education Association, Polatli School

Beneficiarii proiectului sunt elevi cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani. Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de către profesori care lucrează cu elevi de această vârstă şi de către specialişti de la muzeu interesaţi în dezvoltarea parteneriatelor cu şcoli. Ei sunt sprijiniţi de către experţi şi formatori de la celelalte organizaţii partenere. Una dintre nevoile idetificate la nivelul grupului ţintă priveşte abilitatea de a dezvolta şi implementa în parteneriatul intercultural, activităţi de învăţare care să atragă şi să motiveze tinerii din grupul mai sus menţionat. Acest proiect contribuie la rezolvarea problemei lipsei parteneriatelor şcoală-muzeu pentru educaţia interculturală furnizâd activităţi care se pot dovedi a fi eficiente pentru învăţare, fiind în aceeaşi măsură actractive şi motivante pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 18 ani.

În cadrul proiectului se vor genera următoarele rezultate:

• O metodologie inovativă pentru educaţia interculturală bazată în special pe folosirea muzeului ca şi resursă şi a uneltelor IT, ghidate pe realizarea de către copii a unui multimedia videogame interactiv şi o serie de schimburi în cadrul unui parteneriat cu cel puţin una din şcoliile din alte ţări, care dezvoltă acelaşi proces.

• Un pachet de 5 DVD-uri: 4 DVD-uri care vor conţine jocuri video produse de către elevii din şcolile partenere şi unul cu resurse şi instrucţiuni metodologice pentru profesori.

• Un website care va furniza informaţii esenţiale despre metodologia şi baza de date, cu scopul de a găsi parteneri pentru activităţile viitoare bazate pe acest tip de abordare.

Date de contact

Institutul Intercultural Timişoara

Romina Matei

romina.matei@intercultural.ro

PUZZLE Project: Legenda Istoria Povestea vecinilor Memoria Muzica 2008. Toate drepturile rezervate. Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene
     
O intitiativa a Uniunii Europene