Acasa
Spectacol dedicat Bulgariei, Greciei si Irlandei
Domeniu
Diversitate culturală (minorităţi naţionale) vezi altele
Organizatie coordonatoare
Instituţia Prefectului - Judeţul Bacău vezi altele
Perioada
29 martie 2008 vezi altele
Website
www.prefecturabacau.ro/
Descriere

În luna martie au avut loc la Bacău manifestări specifice Bulgariei, Irlandei şi Greciei, cu invitaţi speciali din partea Ambasadelor Bulgariei, Irlandei şi Greciei la Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai comunităţilor bulgăreşti şi greceşti din regiunea Nord-Est.

În acest sens, sâmbătă, 29 martie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură «Vasile Alecsandri» din Bacău, bacăuanii au putut participa la un spectacol de dansuri şi cântece tradiţionale irlandeze, bulgăreşti şi greceşti, spectacolul adresându-se tuturor vârstelor.

Spectacolul a fost susţinut de Clubul de dans «FIESTA» din Bacău, ansamblul de dansuri şi cântece tradiţionale «SLANTE», ansamblul de dansuri populare «ELLAS JUNIOR», ansamblul de dansuri şi cântece populare tradiţionale «ELLAS», formate din elevi şi tineri de origine bulgară şi greacă ce studiază la licee din România în limba bulgară şi neogrecă şi reprezintă comunităţile bulgară şi greacă din România.

Instituţia Prefectului Bacău a iniţiat prin Compartimentul Afaceri Europene, în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Primăria Bacău, Biblioteca judeţeană „I.C. Sturdza", Centrul de Informare „Europe Direct", precum şi cu unităţi de învăţământ şi instituţii de cultură din Bacău, desfăşoară o campanie de sărbătorire a zilelor naţionale ale ţărilor membre UE, ce se desfăşoară pe parcursul întregului an 2008, sub egida ,,Anului European al Dialogului Intercultural'' (AEDI).

 

 

Date de contact

Prefectura Bacău

http://www.prefecturabacau.ro/

Persoana de contact: Ramona Necula ramona.necula@yahoo.com

PUZZLE Project: Legenda Istoria Povestea vecinilor Memoria Muzica 2008. Toate drepturile rezervate. Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene
     
O intitiativa a Uniunii Europene