Acasa
RED SPOT - rani ale orasului
Domeniu
Cetăţenie europeană vezi altele
Organizatie coordonatoare
Asociaţia din Pod vezi altele
Perioada
27 - 29 noiembrie vezi altele
Website
redspot-ilb.blogspot.com/
Descriere

RED SPOT – Un proiect semnal, un deget indreptat spre cateva rani ale orasului

Incepand din 27 noiembrie, programul I love Bucharest va propune proiectul RED SPOT, un proiect de arta conceput ca proiect semnal, proiect de atentionare si constientizare a bucurestenilor - locuitori si autoritati, societate civila si companii private.

In acest An European al Dialogului Intercultural, initiatorii proiectului, grupul focAR, impreuna cu organizatorii, Asociatia din Pod si Fundatia MORA, alaturi de partenerii proiectului – Viasat History, Luxten, Avrig 35, Auto Total, Muzeul Taranului Roman, United Experts si Programul Cultural Elvetian in Romania, TimeOut Bucuresti, ProFM Dance, Business Magazin, Descopera si MTV - te invita sa te implici in acest demers de angajare in construirea unei istorii viitoare a propriului oras.

In 27, 28 si 29 noiembrie, timp de trei nopti, intre orele 18.00 si 7.00, spoturi rosii vor ilumina 11 imobile degradate din centrul Bucurestilor, care in timpul zilei vor fi marcate cu stickere, 11 imobile cu valoare estetica si istorica certa, cazute in uitare.

Traseul RED SPOT se continua in perioada 9-15 decembrie cu o expozitie de fotografie si video, deschisa la Muzeul Taranului Roman.

RED SPOT este un deget indreptat spre cateva rani ale orasului: cladiri, strazi, cartiere, oameni, intr-un Bucuresti fost Paris al estului, in prezent un oras ingropat printre masini, praf, resentiment (sau un tanar oras european?), o viitoare capitala culturala sau un oras haotic, comercial, consumatorist?

Raportul dintre trecutul, prezentul si viitorul Bucurestilor se suprapune raportului dintre istoria orasului, santierele prezentului si istoria construita de actiunea si/sau pasivitatea locuitorilor sai – indivizi, grupuri, asociatii, institutii (publice si private).

 RED SPOT este o chemare la depasirea ignorantei fata de propria noastra istorie, fata de propriul trecut si prezent, la depasirea nepasarii fata de propriul nostru viitor.

Date de contact

Razvan Neagoe

Project Coordinator

0744 292 855

ar_foc@yahoo.com

http://redspot-ilb.blogspot.com/

 

Mihaela Miron

PR I love Bucharest

0726 172 276

elamiron@gmail.com

www.ilovebucharest.blogspot.com

PUZZLE Project: Legenda Istoria Povestea vecinilor Memoria Muzica 2008. Toate drepturile rezervate. Centrul de Consultanţă pentru Programe Culturale Europene
     
O intitiativa a Uniunii Europene